Om oss

Paws of Björnlund är ett litet företag som drivs av Anna Americo Galante och Jeldrik Seibert. Vi bor och arbetar året runt i den lilla kommunen Malå i Lappland. Här har vi våra 19 Alaskan Huskies, en Siberian Husky tik och en katt.
Vi håller inte bara våra hundar för turistturer, utan bygger ett medel- och långdistansteam för att delta i nationella och internationella tävlingar. Hos oss hittar du riktiga atleter vars behov artriktig tillfredsställas!

Varför ska du upptäcka Lappland med oss?
Vi vill dela vår enorma passion för slädhundar, för den vackra naturen och den praktiskt påtagliga frihetskänslan med dig. Våra turer är inte enbart turistarrangemang. Vissa av turerna är fysiskt och mentalt krävande, så var medveten om detta när du bokar. Men om du letar efter just ett sådant äventyr, då har du kommit till rätt plats. Tveka inte att kontakta oss med eventuella frågor!

Anna A. Galante

Anna föddes 1989 i Riga, Lettland, där hon också tillbringade sin barndom. Redan då älskade hon att vara ute i skogen och tillbringade nästan all sin lediga tid utomhus. Hon har varit betagen i vargar och hundar sedan hon kunde minnas, tyvärr var det inte möjligt för henne att ha en egen hund.

År 2000 flyttade hon till Ratingen, Tyskland med sin familj. Begäran efter en hundkompis växte, men tyvärr kunde familjen fortfarande inte realisera det. Och så, vid 11 års ålder, började hon arbeta sig djupare och djupare i ämnet “hundar” med hjälp av böcker och filmer. Beteende, kommunikation, hälsa, matning, vård, hundsporter – varje information absorberades och sparades. Och när hon en dag höll uppslagsverket “350 hundraser” i handen var det över henne. Hon upptäckte slädhundarna!
Strax före slutet av det 12:e året var hon helt säker: En dag kommer hon att arbeta med slädhundar och göra sin hobby och sin passion till yrket.

Mellan 16 och 20 års ålder kunde hon äntligen åtminstone spendera sin fritid med hundar. Hundar promenerades, omhändertogs under helgen/semestern eller svåra fall socialiserades och tränades. Efter gymnasiet 2009 började hon studera kemi i Dortmund för att skapa en grund för det allmänna yrkeslivet. Här fick hon äntligen möjlighet att resa lite och besökte Sverige för första gången. Efter en resa till Stockholm var inte bara karriärmålet klart men också landet där hon ville uppfylla sin livslånga dröm.

Under och efter sin masterexamen i kemi och välbetalda jobb inom den kemiska industrin kunde hon äntligen finansiera sin efterlängtade semester med slädhundar. 4 år i rad som turist med veckoturer på runt 30 mil i Sverige och Ryssland samt volontärarbete på Volga Quest i Ryssland (internationellt hundspannslopp) har visat henne att hennes dröm är precis vad hon vill.

2020 lämnade hon Tyskland efter 20 år och byggde upp sitt liv här uppe i norr tillsammans med Jeldrik, precis som hon drömde om som barn.

Jeldrik Seibert

Jeldrik föddes i Laubach, Tyskland 1990 och växte upp där. Han har varit omgiven av hundar hemma sedan han föddes men hans dröm om att ha en egen husky gick tyvärr inte i uppfyllelse. Som barn var han mycket i naturen och i hemträdgården byggdes olika kojor.

2006 började han sin utbildning som kock. Även om matlagning och bakning alltid var mycket roligt för honom under de närmaste åren av hans yrkesliv, saknades det fortfarande en koppling till naturen. Det var först i början av 2019 som han kunde uppfylla sin hjärte dröm att arbeta med dessa fantastiska hundar genom att arbeta som dog handler i flera månader på en huskyfarm i Sverige. Efter återkomsten till Tyskland stod det nu klart att han behövde sin egen husky. En underbar Siberian Husky tik förmedlades till honom genom en djurskyddsorganisation.

Att vara hemma gjorde honom inte lycklig i längden, så 2020 åkte han tillbaka till Sverige till en huskyfarm. Positionen gick tyvärr inte att behålla på grund av bristen på gäster på grund av Corona men han lärde känna Anna under sin vistelse. Och i början av 2021 flyttade han också till Sverige för att tillsammans med henne förverkliga den gemensamma drömmen om en slädhundsföretag.

BOOK NOW